WK Teamchallenge

Op vrijdag de 13e, vlak voordat Nederland vriend en vijand zou verrassen met een formidabele 1-5 revanche op Spanje dat 4 jaar eerder Nederland in de finale van het WK versloeg, werd er voor de jeugd een WK 2014 Teamchallenge georganiseerd. De 6 deelnemende teams bleken erg elkaar gewaagd.

Italië : Pari, Farmaan, Alexander, Michiel en Pim die werd gewisseld voor Giel.
Argentinië : Jurriaan, Oumaima, Paul, Oktay en Kjell.
Spanje : Ricardo, Arslaan, Mees, Steven en Arwien.
Portugal : Mario, Nick van Toledo, Nick Li, Tengiz en Raniya.
Brazilië : Mounia, Loubna, Seppe, Arish en Rudram.
Nederland : Ashwari, Timo, Jens, Sami en Rumeysa.

Spanje en Brazilië kwamen goed uit de startblokken en namen met 7 en 6,5 punten de leiding. Argentinië en Italië hadden het zichtbaar moeilijk en sprokkelde zonder teamwinst slechts een paar puntjes bij elkaar.

Ronde 1
Italië  - Nederland 2 - 3
Argentinië - Brazilië -
Spanje - Portugal 3 - 2

Ronde 2
Spanje - Nederland 4 - 1
Portugal - Argentinië 3 - 2
Brazilië - Italië  3 - 2

In de derde ronde herpakte een aantal teams zich. Nederland versloeg runner up Brazilië en koploper Spanje kreeg een pak slaag van Argentinië. Hierdoor werd het onderlinge verschil weer kleiner. Italië kon de eerste teamwinst echter nog niet vieren, maar sprokkelde wel 6 punten bij elkaar door telkens maar nipt te verliezen. In de vierde ronde deelde Italië echter een mokerslag uit door ruim te winnen van Spanje. Omdat ook Argentinië de smaak te pakken had zakte Nederland terug naar de laatste plaats. Terwijl alle ogen voortdurend gericht waren op Spanje en Brazilië, pakte Portugal stilletjes punten en bovendien in de vierde ronde de koppositie door Brazilië te verslaan.

Ronde 3
Nederland - Brazilië 3 - 2
Italië - Portugal 2 - 3
Argentinië - Spanje -

Ronde 4
Argentinië - Nederland 3 - 2
Spanje - Italië -
Portugal - Brazilië 3 - 2

Iedereen kon nog kon winnen en dus werd de laatste ronde erg spannend. Spanje was weer scherp en versloeg het goed startende, maar slecht eindigende Brazilië. Koploper Portugal pakte ook de winst, maar moest de winst toch delen met Spanje. Argentinië had in tegenstelling tot Brazilië een slechte start, maar finishte sterk en behaalde een mooie 3e plaats.

Ronde 5
Nederland - Portugal 2 - 3
Brazilië - Spanje 1 - 4
Italië - Argentinië 2 - 3

Eindstand
1. Portugal 14
Spanje 14
3. Argentinië 13
4. Brazilië 11½
Italië 11½
6. Nederland 11

Serge Erdtieck

Back to Top