Promotie Jeugdteam

Vrijdag 21 november jl. werd de tweede ronde van de Groene Hart Jeugdcup gespeeld. Voor het jeugdteam van SG Overschie betekende dit deze keer een bezoek aan de Goudse schaakvereniging Messemaker 1847, maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden zorgde er bijna voor dat het team deze ronde moest afzeggen. Zowel het vierde als het tweede senioren team speelden ook een competitiewedstrijd en bovendien was de min of meer vaste coach Serge Erdtsieck opgeroepen om in te vallen bij het tweede. Gelukkig werd er op het laatste moment alsnog een oplossing gevonden voor het vervoer- en coachprobleem. Serge Erdtsieck haalde de spelers op bij de club en bracht ze naar Gouda, om daarna weer als een speer terug te gaan om zijn partij voor SGO 2 te spelen en Rob Zunderman kon rond 20:00 uur in Gouda zijn om de spelers aan te moedigen en weer naar huis te brengen. In de tussenliggende periode nam Timo Zunderman de taak als aanvoerder op zich, wat hij uitstekend heeft gedaan gezien het behaalde resultaat.

In een korte verslag schreef de gelegenheidsaanvoerder min of meer het volgende:
In klasse 4B moest SGO het de eerste wedstrijd opnemen tegen Papendrecht/Alblasserdam 2 en werd een mooie 3-1 overwinning behaald door winst van Farmaan Farrukh (bord 1), Timo Zunderman (bord 2) en Arslaan Farrukh (bord 3). Ook de tweede wedstrijd werd overtuigend met 3,5 - 0,5 van 3-Torens 3 gewonnen. Farmaan, Timo en Arslaan wonnen wederom hun partij en Seppe Schön (bord 4) behaalde deze keer een verdiende remise. Na deze tweede wedstrijd was het zeer waarschijnlijk dat SGO ging promoveren, maar om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van de andere wedstrijden moest hiervoor ten minste een punt worden behaald tegen Messemaker 1847 3 en dat lukte. De punten werden gedeeld (2-2) door voor de derde keer winst van Farmaan en Arslaan. Tot slot een paar feitjes: Arslaan pakte dit keer de titel voor het snelste potje, Timo daarentegen de titel voor het langste potje, Farmaan scoorde voor de tweede keer achtereen 3 uit 3 en Seppe deed het zeker niet slecht voor zijn tweede keer Groene Hart Jeugdcup.

Kortom een uitstekende prestatie van het jeugdteam, dat steeds beter gaat spelen. We zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe het ze zal vergaan de volgende ronde in de 3e klasse.

Serge Erdtsieck en Timo Zunderman

Back to Top