Mede Titelkandidaat Geklopt

Vrijdag 19 december jl. moesten wij spelen tegen onze naaste concurrent die op de tweede plaats stond. Dit was min of meer dé wedstrijd om het kampioenschap. Drie teamleden hadden op verzoek van de tegenstanders hun wedstrijden vooruit gespeeld. Ronald won makkelijk, evenals Han. Daan had een wat lastiger tegenstander. Hoewel hij had moeten winnen raakte hij de draad ergens kwijt en moest onverwacht capituleren. Met een 2-1 voorsprong konden wij aan de wedstrijd beginnen.

Jeroen had een makkie nadat zijn tegenstander zich had verrekend. Dit kostte zijn tegenstander een stuk en na nog een fout was het pleit beslecht (1-0). Niels speelde een prima partij. Hield zijn tegenstander constant onder druk waarna zijn tegenstander uiteindelijk een stuk weg blunderde. Ondank tijdnood bleef Niels koel en won gedecideerd (1-0).

Aad stond de hele tijd beter. Betere stand qua stukken en loperpaar. Helaas kon hij dat voordeel niet omzetten en werd tot remise besloten (½-½). Ruud-Jan speelde een curieuze partij. Verloor al na drie zetten een pion (gewoon niet gezien) en moest het daarna maar zien uit te zitten. Zijn tegenstander speelde niet bepaald passief en Ruud-Jan moest alle zeilen bijzetten om geen stuk te verliezen. Door een verrassende paardzet werd wit van zijn stuk gebracht en niet veel later gaf zijn tegenstander op (1-0).

Arnout speelde een spannende partij. Ergens kon hij remise claimen maar de standen aan de overige borden op dat moment waren niet duidelijk. Doorgespeeld en na wat schermutselingen kwam zwart op straffe van mat een pion achter te staan. Dit was bovendien een vrijpion ondersteund door een machtige loper. Arnout speelde het eindspel niet helemaal secuur waardoor zwart bijna gelijk kwam te staan en ook een tweede remise aanbod werd afgeslagen. Met ieder nog zo’n twee minuten op de klok moest zijn tegenstander wegens torenverlies opgeven (1-0). Einduitslag 6½-1½.

 

Back to Top