Mounia Tarifit Snelschaakkampioen SGO

Vanwege de drukke agenda werd het traditionele snelschaakkampioenschap van Overschie niet op de laatste schaakavond van 2014 georganiseerd, maar op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar. Op 2 januari gingen 28 jeugdleden in 4 groepen met elkaar de strijd aan. Mounia Tarifit wist na een barrage Groep A te winnen, en mag zich een jaar lang snelschaakkampioen van SG Overschie noemen.?

Op voorhand was al zeker dat er een nieuwe kampioen zou komen. Mario Dirks won de afgelopen vier edities, maar is inmiddels succesvol doorgestroomd naar de senioren. Ook Ricardo en Jurriaan deden alleen bij de senioren mee, en zo werd groep A een spannende strijd met een groot aantal titelkandidaten. Dat werd ook duidelijk in het score verloop. Al na 3 ronden hadden alle deelnemers minimaal 1 verliespunt en waren er vier koplopers. In de volgende ronden liepen Mounia en Loubna langzaam uit, alleen Timo kon op 1 punt volgen. De laatste ronde was ongemeen spannend. Zowel Mounia als Loubna verloren zodat Timo langszij kon komen. Hij verloor echter van Nick, waardoor Mounia en Loubna samen bovenaan eindigden. Omdat de SB punten exact gelijk waren moest een beslissingswedstrijd bepalen wie kampioen zou worden. Mounia was uiteindelijk de gelukkige nadat Loubna haar koning had laten instaan. Haar naam zal ook op de grote wisselbeker komen te staan, die zij een jaar lang mee naar huis mag nemen.

In groep B ging de strijd om de eerste plaats tussen Kris en Jens. Kris had tot de laatste rond al zijn wedstrijden gewonnen, Jens had 1 partij verloren van Arwien. De andere deelnemers (Arwien, Arish, Steven, Arslaan en Michiel) waren zo aan elkaar gewaagd dat zij teveel punten aan elkaar verspeelden om mee te doen om de eerste plaats. In de laatste ronde stond de partij Jens-Kris op het programma. Jens moest winnen om eerste te worden. Dat lukte hem en zo ging hij met de eerste prijs naar huis.

Groep C werd een spannende strijd tussen Giel, Iris, Oktay en Raniya. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden Giel en Iris een gaatje geslagen. Met een remise verzekerde Giel zich van de eerste prijs en Iris van de tweede. Oktay en Raniya werden derde en vierde.

Groep D werd een prooi voor 2 gastspelers. Thomas won al zijn wedstrijden, waardoor hij de eerste plaats op eiste. Pablo, de kleinzoon van Wil de Gids, verloor alleen van Thomas en werd zo tweede. Noel verloor alleen van Thomas en Pablo en werd zo derde.

Back to Top