Overschie 2 Kampioen!

Bij SGO 2 bleef het lang spannend. Aad kwam al snel gewonnen te staan, maar daartegenover stond dat Han in een gewonnen stand zijn dame in liet staan. Han was als eerste klaar. Tot in de tijdnoodfase met een 1-1 tussenstand kon het nog alle kanten opgaan. Uiteindelijk werd het 6,5 - 1,5 met punten van ondergetekende, Jeroen, Daan, Ruud-Jan en Ronald. En een knappe half van onze benjamin Niels. Die is al 2,5 jaar extern ongeslagen maar ik geloof dat iedereen dat inmiddels al weet. Feit is dat Niels geen 100% score meer heeft.


Het was lange tijd spannend en het zag er niet direct uit dat wij gingen winnen. Aan mijn bord bleeft het tot het laatste moment spannend. Ik verrekende mij en dat kostte een stuk. Gelukkig had ik wel wat compensatie en iets meer tijd over. Mijn tegenstander dacht een aftrekschaak te hebben maar ik was eerder met Td8 en ondenkbaar mat. Daan had het ook moeilijk. Volgens zijn zeggen stond hij verloren, gewonnen,verloren etc. Maar uiteindelijk won Daan wel! Jeroen speelde een degelijke en goede partij.


Ruud-Jan deed niet veel bijzonders maar deed geen slechte zetten. Speelde ook een degelijke partij met uiteindelijk winst als resultaat. Ronald had veel minder tijd maar speelde een eindspel met twee lichte stukken wel veel beter dan zijn tegenstander. Na de afruil variant in het frans is het lastig om op winst te spelen met zwart. Niels leek optisch beter te staan maar moest knokken om overeind te blijven. Dat lukte wonderwel.


Nadat het laatste punt gescoord was kon de champagne rijkelijk vloeien! Eindelijk kampioen en dat al één wedstrijd voor het einde. Onderaan de foto van het gehele kampioensteam. Met dank ook aan de uitstekende invallers in de voorgaande wedstrijden. Volgend jaar mogen wij het gaan proberen in de eerste klasse.


Arnout van Kempen

Back to Top