Overschie 4 Kampioen!

Vanwege de goede reeks dit seizoen trokken we dinsdag 14 februari met iets teveel moed naar de schakers van Pascal 3 om onze één-na-laatste competitiewedstrijd te spelen. Bij winst zou de promotie veilig gesteld worden en hadden we alles nog in eigen hand om kampioen te worden. Gezien Pascal haar laatste wedstrijd met 8-0 verloren had, was het vertrouwen hoog en bespeurde ik al wat hoogmoed (en misschien gemakzucht?) bij mijn teamgenoten. Zelf was ik nog niet gerust op een eenvoudige avond en had van te voren al gezegd dat ik al zeer tevreden zou zijn met een kleine overwinning.

Misschien had ik dit niet moeten zeggen, want het werd dan ook de pittigste avond tot nu toe. Het was tot half 11 nog spannend op alle borden waarbij de virtuele stand op 4-4 stond. Zoals altijd moest ik zelf weer flink ploeteren en voor elke cm2 op het schaakbord knokken. Zoals vaak het geval is, was ik weer flink in de verdediging gedrukt. Vanwege zijn ‘te hard’ lopende pionnen kon ik gelukkig met een paardenoffer zijn koning bloot leggen waardoor een mat onafwendbaar werd. Ook Cor speelde weer een gedegen pot waarbij hij (al bijna vanzelfsprekend) won. 2-0 was een perfecte stand om mee te beginnen. Helaas hadden Ruud en onze debutant David het een stuk zwaarder. Ruud z’n stukken stonden na een rommelige opening een stuk minder waarna hij vervolgens kwaliteit moest inleveren. David was tot aan het middenspel gelijkwaardig. Helaas had zijn tegenstander een iets beter plan waardoor David niet in zijn gebruikelijke agressieve spel kon komen. Ook onze toppers Jurriaan en Mario hadden het niet makkelijk. Mario speelde een gelijk opgaande wedstrijd waarbij er van beiden kanten weinig dreiging kwam. Hij omschreef het zelf al als een saaie pot, waarbij een remise terecht was. Jurriaan stond de hele wedstrijd iets beter maar bleef maar moeilijk kijken. In gelijke stand en minder tijd op de klok was een remise voor hem dan ook het hoogste haalbaar deze avond. Waarschijnlijk had hij het volste vertrouwen in zijn teamgenoten. Daniel stond ook de hele avond iets beter en had uiteindelijk 2 vrij pionnen. Helaas kon hij zijn winnende reeks niet doorzetten omdat het zijn tegenstander lukte om 2 torens op zijn achterste linie te schuiven. Hierdoor moest ook hij genoegen nemen met een remise. Gezien Ruud en David inmiddels hadden verloren was de stand 3,5 – 3,5. Al onze hoop was gevestigd op bord 8 waar Bram zijn partij afwerkte. Hij stond er iets beter voor, maar had minder tijd op de klok. Respect hoe hij met de druk om wist te gaan. Met minstens 10 toeschouwers om zijn tafel, wist hij zeer koelbloedig de wedstrijd winnend af te sluiten waardoor hij direct tot held van de avond werd gekroond. Niet veel later werd dan ook door onze meegereisde voorzitter het clublied uit volle borst gezongen. Helaas voor hem kende de rest van het team de tekst nog niet goed genoeg.

Update 17-02-2017: Drie dagen na het schrijven van bovenstaand is op de website van Ashtapada de uitslag vermeld van hun wedstrijd tegen onze directe concurrent Hoeksche Waard 2. Dit is de enige club die ons nog kon inhalen en ook de club waar wij onze laatste (kampioens?)wedstrijd tegen moeten spelen. Hun verslag volgt nog, maar ze konden al melden dat ze verassend met 2,5-5,5 gewonnen hebben. Dit betekend dus dat de laatste wedstrijd er niet meer toe doet en de strijders van SGO4 zonder te spelen al kampioen geworden zijn !!! Gefeliciteerd mannen !!!

Ondanks dat we nog een wedstrijd te spelen hebben, wil ik bij deze alvast het team en de trouwe supporters Ronald, Hans en Daan bedanken voor de inzet dit seizoen ? De champagne volgt nog op 17 maart.

Edwin van Kleeff

Back to Top