Goede Pot Zonder Punten

Op 27 oktober 2017 speelde SGO 4 thuis tegen Hendrik Ido Ambacht 2. Doordat de opponent maar met 7 man kwam had Jurriaan (1) helaas geen tegenstander. Daar baalde hij wel van, maar hij kon gelukkig nog een partij spelen voor de Meerkamp tegen Wil en pakte zo 2 punten op 1 avond. Komt ook zelden voor. Ondanks de vroege voorsprong ging het al vrij snel mis op de staartborden. Jaya (op 8), die haar debuut maakte, gebruikte haar bedenktijd goed, maar kwam desondanks een stuk achter. Ze bleef nog lang tegenstand bieden. Ondanks de nul toch een goed debuut!

Ricardo (7) had veel gezien, zo zei hij, maar dan vooral voor zijn tegenstander, deed vervolgens iets vreemds en stond ook een stuk achter. Martin hakte al vrij snel op f7 - grote klasse man! - en leek goed te staan, maar toen ik later ging kijken bleek hij onderweg ook een stuk te zijn kwijtgeraakt. Dus 3-1 achter. Mario (2) speelde remise, maar bleek (dacht ik) in de eindstelling bij de analyse toch gewonnen te hebben gestaan. Ruud (4) had de gehele partij een ruimteoverwicht maar kon niet door de vijandelijke linies heen komen. 4-2 achter. Nu is het aan de van Lennepjes, zei Ruud. En dat werd nog erg spannend. Cor (3) stond 2 pionnen voor en die rukte stevig op richting het pionnenwalhalla. Toen hij er eentje onderweg kwijtraakte leek het toch weer spannend te worden, maar Cor schoof het gedegen uit. 4-3 achter.

Bij Bram (5) leek het alle kanten op te kunnen gaan. Gezien de stand op de borden had hij een remiseaanbod af moeten slaan. Wel een curieus moment overigens. Zijn tegenstander bood remise aan zonder een zet te hebben gedaan en ook zonder zijn klok in te drukken. Bram wilde op zoek gaan naar de teamcaptain en zijn tegenstander zei grappig genoeg dat hij dan wel haast moest maken omdat zijn tijd doorliep. Bram zette vervolgens de klok op pauze - de creatieve oplossing - en ging op zoek naar Mario. (voor de goede orde : als je remise aan wilt bieden dan eerst een zet doen, dan remise aanbieden en vervolgens de klok indrukken en achter jouw zet een = teken zetten. Helaas verzuimde Bram later in de partij om de witte toren op te sluiten en zodoende goede winstkansen te krijgen. Hij had het wel gezien maar deed eerst een andere zet. Dat koste een pion en later toch nog de partij. Goede pot, maar geen punt helaas.  Eindstand 5-3 voor Hendrik Ido Ambacht.

Ronald Verbeek

Back to Top