Het venijn zat in de staart vandaag

Vanmiddag was Overschie weer aan de slag in de KNSB- onlinecompetitie. In de eerste wedstrijd tegen de koploper was sprake van een groot verschil in ratinggemiddelde, maar de onzen vochten dapper! Cor won met 2-0 en Jesse wist de sterke Marcel Schröer (mijn ex-clubgenoot in Brasschaat) met zwart op remise te houden, heel mooi! Albert had de sterkste tegenstander en heeft in beide partijen uitstekend meegedaan maar verbruikte teveel tijd, en dat werd hem funest. 
Uit deze wedstrijd:


Cor heeft deze stelling bereikt met energiek openingsspel en het moge duidelijk zijn dat zwart een vervelende 20 minuten tegemoet ging. Het was dan ook niet te houden.
Gedetailleerd:
https://knsb.netstand.nl/pairings/view/8629

Dan tegen Leiden, LSG 3. We kregen flink om onze oren tijdens de eerste ronde, 1-4 stond het toen. Het leek erop dat we toen pas waren warmgedraaid. na twee overwinningen en een verlies stond het 3-5. Zouden we nog een matchpunt kunnen halen?
Bezig waren nog Niels en Albert.

uit Niels' partij:
Niels met zwart heeft last van een vrije d-pion die op termijn de winst garandeert. Hij heeft zojuist 31.Dg5-d2! gespeeld en komt op ongewenst bezoek in de achtertuin. De situatie is opeens zeer precair voor wit, er dreigt immers een batterij op de eerste rij. (ik krijg het niet ongerijmd). Volgens mijn engine moet wit nu Le6!? spelen, dan is het nog net te houden. Maar ja, vind dat maar eens met weinig tijd. Er volgde 32.Td8+?, Kh7, 33.De3, Dd1 en er dreigt mat in. Wit probeerde nog 34. Lc8 maar dat hielp niet meer, Niels koos voor Dh1+ en wit loopt mat of verliest de dame.
Dat was 4-5! En Albert nog bezig.

Die stond in de eerste partij huizenhoog gewonnen en werd vreselijk geschwindeld toen hij een gecombineerd loper/toren mat op de onderste rij niet meer kon pareren.
Nu was het wit die helemaal gewonnen stond, er was de volgende stelling ontstaan: