De Identinix

Er was eens een groot, groot rijk genaamd FIDEnïe. Met een gigantisch netwerk en gebruik van een andere grote macht, Googleria, kon alles in kaart gebracht worden. Er was zowat niets meer onbekend over de toenmalige schakers. Alle informatie lag voor het oprapen, en mogelijke tegenstanders maakten daar gretig gebruik van. Hoe jezelf en je geheimen te beschermen? De schaakwereld leek veroverd!

Héél de schaakwereld? Nee, een kleine groep dappere schakers bood heftig weerstand; de Identinix.
Nooit zouden ze hun identiteit onthullen; er waren in ons dorp zelfs clubgenoten die moeite hadden te achterhalen wie zich achter een Identinix verschool!
In ons dorp kenden wij Renmazuix. Het verhaal ging dat hij als kind de bibliotheek in rende om te schuilen voor een heftige regenbui. Kaplaarzen, vocht en een linoleumvloer bleken een ongelukkige combinatie en Renmazuix gleed hard uit, daarbij de hele kast "sport en spel" over zich heen krijgend. Juist de sectie met schaakboeken belandde op zijn hoofd, en sinds die dag was hij schier onverslaanbaar. Hij probeerde soms stiekem de clubbibliotheek binnen te glippen, maar dan was er altijd wel iemand die hem in de gaten kreeg en hem de toegang ontzegde. "Jij hebt als kind al genoeg schaakboeken gezien!", klonk het dan. Vele partijen van hem zijn bewaard gebleven, en ik laat u een woeste zien tegen een andere Identinix, T-Rix1973

Rob Hopman

Back to Top