Winst op De Willige Dame 1

Omdat SGO 1 en de Willige Dame 1 in de onderste regionen van de poule van de poule 3G van de KNSB bivakkeerden, was het voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Gelukkig voor Overschie en jammer genoeg voor de Willige Dame bleek dat de opponent niet op volle oorlogssterkte was aangetreden. Zo halverwege de wedstrijd leek het op een 6-2 te gaan afstevenen. Op bord 1 had Henk Ochtman een mataanval opgezet die voor invaller en voorzitter van de Willige Dame Cor Paans niet te pareren viel. (1-0) Ook Erik Brandenburg (op 2) hoefde geen overuren te maken. Hij viel binnen op de 7e rij en won op simpele wijze een stuk tegen 2 pionnen en met nog een gratis matdreiging erbij. (2-0) Onze Belgische vriend Willem Hajenius (op 8) had de gehele partij het initiatief gehad en stond duidelijk beter tot hij een miscalculatie maakte en daarmee een volle toren cadeau gaf. (2-1) Vlak daarna haalde Cor Feelders (op 6) in een mooie partij het volle punt binnen. (3-1)

Op de overgebleven 4 borden moest er harder gevochten worden. Op 3 had Maurits de Jong een licht over(ge)wicht, Karel Looijmans (op 4) stond een houtje achter, maar leek door de ongelijke lopers binnen de remisemarge te blijven,  Ronald Ruijtenberg (op 5) had druk op een geïsoleerde centrumpion van zijn tegenstandster en had daarmee een klein voordeeltje. Op bord 7 was Henri Krop vanuit de opening in een passieve stelling gekomen en de twijfel rees of hij e.e.a. wel kon keepen.

Doordat Karel en Ronald een halfje scoorden kwam de tussenstand op 4-2 voor de onzen.  Maurits kwam ondanks verwoede pogingen van zijn kant niet door de hechte verdediging en bij Henri was het tij aan het keren. Henri kon de vrijpionnen van zijn tegenstander ophalen en door een curieuze wending eindigde de partij in een pat.  Eindstand 5-3.

Back to Top