Erasmus te Sterk voor SGO 4

Deze laatste wedstrijd van het seizoen voor onze mannen ging het alleen nog maar voor de persoonlijke eer en glorie, maar voor Erasmus ging het nog ergens om. Hoewel Erasmus 4 al zeker was van promotie (net als Barendrecht) moest men minimaal met 6,5-1,5 winnen om kampioen te worden. Om onduidelijke redenen was Piet Hofstee (van HZP) komen kijken en er waren een paar supporters van Erasmus en 2 mannen van Barendrecht. Kortom een drukte van jewelste.

In het begin van de avond liep het al niet lekker voor de onzen. Cor leverde al snel een kwal in en ging er geruisloos van af tegen de sterke Jaap van Meerkerk. Jasper speelde een leuke partij, maar offerde, terwijl hij sorry in zijn display typte (ik voerde zijn zetten uit), een loper op h6 en kwam er daarna niet meer aan te pas. Zelf vond hij het wel geniaal. Het scheelde in ieder geval een hoop tijd. Ricardo had de nacht ervoor maar 2 uur geslapen en was nog niet wakker in de opening en kon door het dekken van pion e5 met f6 eigenlijk al na 8 zetten de stukken in de doos doen.

Op de andere borden werden goede partijen gespeeld, maar zat het niet echt mee. Mario kwam een stuk tegen 2 pionnen voor, maar de stelling bleek erg gecompliceerd te zijn. Hij moest het stuk weer teruggeven en stond toen helaas opeens straal verloren. David had lang het betere van het spel tot hij zijn toren liet pennen en er met een kwaliteit achter vakkundig werd afgeschoven. Edwin overleefde een aanval op zijn monarch en net op het moment dat ik dacht dat hij maar net iets minder stond bleek hij verloren te hebben. Martin speelde een mooie partij tegen de op papier sterkste speler van Erasmus 4. Hij stond lang een gambietpion achter, maar had daarvoor genoeg compensatie. In de tijdnoodfase kreeg hij een remiseaanbod, maar wilde doorspelen om te winnen. Dat getuige van een goede mentaliteit, maar verloor uiteindelijk wel. Erg jammer, want het was een leuk gevecht!

Jurriaan had de gehele partij een lichte plus tegen Gerard Kastelein en speelde een prima partij en kwam een pion voor te staan. Tegenstander Gerard dacht op een gegeven moment te kunnen slaan op f2, maar dat was erg gunstig voor Jurriaan. Hij kreeg hij 2 lichte stukken (en nog steeds het houtje erbij) tegen een toren voor te staan. Won later nog een pion en schoof het cool uit! Eindstand 1-7

Ronald Verbeek

Back to Top