Gecentraliseerd: Erik Brandenburg

Veel kan geschreven worden over wat Erik allemaal doet in de schaakclub. Steunpilaar in de teams van de KNSB en RSB, jarenlang aan de topborden, wedstrijdleider, bestuurslid, noem maar op. Hij offert vaak eigen deelname aan onze toernooien op om de organisatie in goede banen te leiden, een echte clubman!

Ook aan hem de maandelijkse interviewvragen.


1, Van wie leerde je schaken en hoe oud was je?

-Ik leerde schaken van mijn ouders en zal ca 10 jaar zijn geweest.
Daarna eerst op school geschaakt voordat ik op 12-jarige leeftijd naar een schaakclub ging.

2.Wat is je mooiste schaakherinnering?

- Dat is een lastige, er zijn meerdere mooie herinneringen. Schaaktechnisch is dat misschien wel een partij die ik ca 30 jaar geleden in Dieren ( NK open, red) heb gespeeld. Ik offerde daar een paar torens om vervolgens mooi mat te zetten. Dit was voor mij nog voor de rijd van de computersm dus ik weet niet meer of het allemaal klopte.

3. Wiens schaakstijl spreekt je het meest aan?  (clubgenoot of bekende schaker)

 - voor op de club zou ik zeggen die van Albert Segers. Buiten de club zeg ik Paul Morphy uit het verleden en Magnus Carlsen voor de tegenwoordige tijd.


4. Van wie in de club zou je het liefst een keer willen winnen?

- van iemand waar ik nog niet tegen gewonnen heb; op dit moment is dat volgens mij alleen Robert Straver (recent lid geworden en op papier wat sterker dan Erik, red) , maar ik heb ook nog niet tegen hem gespeeld in een officiele partij.


5. Wat zou je graag nog willen bereiken als schaker?

- op dit moment heb ik niet iets wat ik nog zou willen bereiken. Wil gewoon voor mijn plezier spelen zolang als mogelijk is.

6. tot slot: wat is iets wat de meeste leden niet van je weten?

- Ik denk dat veel leden niet mijn verjaardag weten.

Back to Top