Onderuit in de Eerste Ronde

Dinsdag 24 september jl. speelden we uit tegen Dordrecht 4. We begonnen met uitval van onze eerste bord speler en onze vierde bord speler. Gelukkig konden Eveline van Helvoort en Ruben Treuman invallen, maar het betekende wel dat de onderste borden veel sterkere tegenstanders kregen dan ze gewend waren.

Op het eerste bord speelde ikzelf met wit. Mijn tegenstander speelde de Steinitz variant van het Spaans. Hij kwam na een tiental zetten gedrukt te staan en had ook nog eens een dubbelpion op de damevleugel. Hij besloot uiteindelijk een pion te offeren voor tegenspel. De partij eindigde in een voor mij gewonnen toreneindspel en hij gaf op. Op bord twee speelde Jan de Liefde een degelijke partij met zwart. Uiteindelijk kwamen beide spelers remise overeen.

Op bord drie speelde Lucas Raggers een partij met kansen voor beide spelers die uiteindelijk remise werd. Op bord vier en vijf speelden Maurizio Rivera en Pavel Grikorenko moeilijke partijen en verloren uiteindelijk allebei. Op bord zes speelde onze jeugdige aanwinst Niek Bruinzeel een aangenomen Damegambiet. Het ging gelijk op. Helaas zag hij een vork met een paard over het hoofd en verloor alsnog.

Op bord 7 speelde Eveline een Grunfeldachtige opening. De partij ging gelijk op tot de 19de zet toen haar tegenstander met Txb6 het initiatief naar zich toetrok. Enkele zetten later ging ze helaas mat. Op bord 8 speelde ons andere jeugdlid Ruben Treuman. Hij kwam redelijk uit de opening, maar verloor de kwaliteit tegen een pion en moest helaas opgeven. De einduitslag was 6-2 voor Dordrecht 4.

Arjen Kuin

Back to Top