Overschie Bekert Verder

We kennen het van bekervoetbal. Heel soms wint de underdog. Dan staan de kranten vol. De amateurs worden geprezen, de profs genadeloos bekritiseerd. Het bekerduel Ridderkerk – Overschie (voor de RSB) had in potentie een dergelijk verhaal kunnen opleveren. Had. In potentie. Kunnen. Maar nee, geen pushberichten op Nu.nl en de NOS app. Want Overschie was veel te sterk en won op alle borden met overmacht.

De speelzaal liet al zien dat Ridderkerk als schaakvereniging in een lastig pakket zit. Spelen in een verzorgingstehuis is doorgaans geen goed teken. De club bevindt zich dan ook in dat stadium. Natuurlijk is er een scenario denkbaar dat het herstel goed gaat en dat er nog vele dankbare en relatief gezonde jaren volgen. Heel aannemelijk is het niet. De spelers gaven zelf als eerste aan dat vele leden naar andere verenigingen zijn vertrokken, de aanwas van jeugd stokt en dat de club op een rustige, humane wijze haar einde tegemoet gaat. Daar moeten we niet te dramatisch over doen. Het hoort bij het schaakleven.

Over de partijen kunnen we kort zijn. Daan kon vrij eenvoudig met zijn paarden op f7 springen en was binnen 45 minuten klaar. Een half uurtje later kreeg hij bezoek van Quirinius die vanaf zet 15 alleen maar logische zetten hoefde te doen om groot materiaal te winnen. Robert was nog een uurtje langer bezig om een stand die al vroeg na de opening compleet gewonnen was in alle rust naar de winst te voeren. Alleen Albert had een avondvullend programma. Ook hij stond al direct na de opening goed tot gewonnen, maar zijn tegenstander verweerde zich kranig en verbruikte alle tijd. Uiteindelijk won Albert met een leuk mat en 5 pionnen meer. Teamleider Han had een rustige avond en kon Daan met potjes snelschaken helpen de lange avond door te komen. Op naar de volgende ronde!

Back to Top