Verlies in de Speeltuin

Zaterdag 12 oktober jl. speelden we tegen Voorburg K1 en wel 'in' de speeltuin van Overschie. Het halve team van de tegenstander kwam circa 40 minuten te laat in verband met een wegafsluiting en files.

Op het eerste bord speelde Kris met zwart. Hij wist na een zet of 15 het initiatief van wit over te nemen. Daarna kwam hij een pion voor. Uiteindelijk resulteerde dit in een dame eindspel met een pion meer. Door kundig te manoeuvreren kon hij de dames afruilen naar een gewonnen pionneneindspel. Op het tweede bord speelde Mario met wit. Hij kreeg een Benoni tegen. Door vasthoudend spel wist hij uiteindelijk remise te maken.

Ikzelf speelde op het derde bord. Ik kreeg de afruilvariant van het frans op het bord. Bij de zevende zet rocheerde ik kort. Mijn tegenstander kon toen met een klassieke combinatie de pion op h7 slaan. Ik hield ook geen stelling over, dus toen stond ik snel verloren. Dick speelde op het vierde bord en verloor snel het initiatief. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindspel van twee torens en vier pionnen tegen een dame en zeven pionnen. Uiteindelijk verloor hij.

Recep speelde op het vijfde bord. Hij had lang een gelijkwaardige stelling. Hij verloor helaas een pion, daarna een stuk en vervolgens de partij. Murphy speelde op het zesde bord. Hij stond de hele partij iets beter. Uiteindelijk ontstond er een pionneneindspel dat hij op fraaie wijze wist te winnen.

Daan speelde op het zevende bord een bijzondere wedstrijd. Het was een partij waarin beide spelers naar een verschillende kant waren gerocheerd hetgeen leidde tot aanvalsspel op beide vleugels. Na de nodige afruilacties hadden Daan en zijn tegenstander allebei twee torens en 6 pionnen. Dit resulteerde in een pionnen eindspel waarin beide spelers een pion tot dame konden laten promoveren. Daan kon zich nog het beste concentreren en toen zijn tegenstander zijn eigen dame weggaf kon hij de partij winnen. Geoffrey speelde op het laatste bord een knappe partij tegen iemand die op papier waarschijnlijk een stuk sterker was. Hij speelde een siciliaan met als tweede zet a3 en wist lang stand te houden maar moest uiteindelijk de overwinning aan zijn tegenstander laten. Uiteindelijk verloren we met 3,5-4,5 van Voorburg.

Arjen Kuin

Back to Top