Offday SGO 4

Op vrijdag 21-11-2014 stond de uitwedstrijd tegen RSR Ivoren Toren 5 op het programma. In hun 1e wedstrijd (de 2e waren ze vrij) had dit team nipt verloren van WSV 3, waarvan SGO had gewonnen. Helaas speelde de opponent in deze wedstrijd op volle oorlogssterkte en had hun team een gemiddelde rating van 1500. Doordat Ricardo geblesseerd was (kan dus ook bij schaken) moest good old Leo toch opdraven. Om de opstelling niet teveel door elkaar te moeten gooien kwam Leo op bord 3 te zitten. Omdat Murphy en ik geen parkeermeters hadden weten te vinden, gingen wij rond de parkeerplaats er toch nog maar even naar op zoek, want ik was er i.t.t. Murphy niet helemaal gerust op. 1,5 uur staan met het risico op een wielklem baarde mij zorgen. Geen parkeermeter te zien, wel steeds borden met een P erop en de tekst in de trant van keer terug. Dat deden wij dan ook maar.

Na een bak koffie genuttigd te hebben gingen we om 20.45 uur een rondje langs de velden maken. Alleen Loubna (5) stond verloren met een volle toren achter. Voor 21.00 uur was ze helaas ook al klaar. Daarna ging het op de staartborden ook mis. De dames Ashwari (6), Oumaima (7) en Pari (8) waren iets te vroeg in Sinterklaasstemming geraakt en hadden alle drie een stuk cadeau gedaan en vochten verder het bekende gevecht tegen de bierkaai. Zo rond 22.00 uur stonden we derhalve al 4-0 achter en een drama dreigde zich af te gaan tekenen, want Mounia (4), die een stuk voor stond blunderde in 2 zetten 2 stukken weg en kon vlak erna opgeven. Alleen de mannen (Mario, Jurriaan en Leo) zaten nog in denktank. De tegenstander van Jurriaan wilde maar niet in allerlei trucjes trappen. De pion achterstand werden er later 2 en toen Jurriaan een zet omdraaide en nog een 3e pion cadeau gaf, kon hij helaas opgeven. Leo leek de partij van zijn leven te gaan spelen. Met wit had hij een prima stelling opgebouwd en offerde een paard, hetgeen kansrijk leek, maar wat nog net gepareerd kon worden door een tegenoffer. Erg spectaculair was het wel. Na het optrekken van de rookwolken stond Leo 2 pionnen achter, maar had nog steeds compensatie door een dreiging van een 2e stukoffer. Door een penning van zijn toren door een vijandelijke loper moest uiteindelijk toch de witte SGO omhoog. Mario had de hele partij naar mijn gevoel een lichte plus gehad. Toch wist zijn tegenstander zijn stukken langzamerhand richting Mario’s koning te krijgen en wist allerlei dreigingen in de stelling te bouwen, waarvan er eentje Mario helaas teveel werd.

Gelukkig zijn wij na deze blamage een tijdje vrij en is de volgende wedstrijd pas op 6 februari 2015. Tijd voor een trainingskamp ergens in Zeist lijkt mij. Ronald Verbeek

Back to Top