Magnus te Sterk voor SGO K2

Voor de eindscore een onbelangrijke partij, want het kampioenschap zou gaan tussen Botwinnik en Ivoren Toren. Aangezien Magnus Ivoren Toren op gelijkspel had gehouden in de voorgaande wedstrijd waren we wel gewaarschuwd. Eerlijkheid gebied te zeggen dat we betreft de rating 214 punten hoger zaten dus de verwachting om te winnen was er wel. Anderzijds toen onze tegenstanders binnen kwamen dacht ik even wat stoelverhogertjes te moeten halen. Het bleek een waar jeugdtalententeam met op de twee eerste borden wat meer de mensen van onze leeftijd (klinkt een beetje bejaard als ik dit zo opschrijf). Op bord 3 verloor Ronald al binnen 40 minuten. Geen idee hoe het gebeurde, maar Ronald bleek niet bestand tegen de jeugdspeler met een rating van boven de 1800. Martin liet echter aan de rest van het team zien dat het met een punt gewoon weer 1-1 stond. Hij stond eerst een pion achter maar met een netjes uitgevoerde koningsaanval was het dus Overschie met de 1-1.

Murphy vroeg of hij remise aan kon nemen, maar op mijn advies speelde hij door. Jesse stond ondertussen minder, evenals Ruud (een stuk). Jesse toverde na goed verdedigen een remise uit de hoge hoed, maar kwam goed weg. Hans verloor en Michelle ook. Bij Michelle werd haar loper ingesloten en dan is een potje op de zaterdag niet leuk meer. Murphy won mooi en scoort toch zeer netjes dit seizoen. Ruud hield dapper vol, maar moest helaas toch opgeven want zijn stelling met een stuk minder zag weinig vooruitzichten meer.

Ikzelf op bord 2 moest op het strafbankje gaan zitten, want mijn partij was ook echt onder de maat. Na een leuke combinatie had ik een pion gewonnen. In de partij dacht ik een geweldige eindcombinatie te zien (en gaf mezelf al meerdere complimenten hierover) en offerde twee pionnen om mijn doorgebroken pion een dame te laten worden. Mijn tegenstander keek mij wat twijfelachtig aan en liet mij ervaren dat ook zijn pion een dame kon worden. Ik had het natuurlijk anders moeten doen en heb nadien thuis met veel zelfmedelijden mijn partij geanalyseerd, maar het resultaat was een remise waar twee dames elkaar herhaaldelijk schaak aan het zetten waren. Het feest was compleet toen ik ontdekte dat mijn tegenstander een rating had van 1301 (vader van tegenstander Ronald) en ik dus met 559 ratingpunten meer niet verder was gekomen dan een remise. De damclub in Delft heeft geen interesse in mijn lidmaatschap, dus zal volgend jaar nog maar een jaartje meedraaien bij Overschie .... Einduitslag 3-5 met de felicitaties aan Magnus, die naar mijn idee terecht hebben gewonnen. Ook felicitaties aan Botwinnik dat uiteindelijk kampioen is geworden in klasse 6D.

Onder de streep (minimaal 4 wedstrijden) zijn er mooie scores voor Gijs (5 uit 6), Hans (4,5 uit 6) en Jesse (3,5 uit 6). Murphy scoorde 2,5 uit 3 en invaller Mario mag er ook zijn met 2 uit 2 naast invaller Dick met 1,5 uit 2.

Het spelen op zaterdag is voor mij prima bevallen. Lekker beetje in de middag en leuke potten gespeeld. Dank aan alle teamgenoten voor een mooi seizoen. Ons resultaat 3e (!!) mag er zeker zijn al waren er soms misschien zelfs wel mogelijkheden op meer punten. Op naar een nieuw seizoen?!

Gijs van Dongen

Back to Top