WK-toernooi 2019

Sinds een aantal jaar houden wij, om de twee jaar, een EK dan wel WK-toernooi op de schaakclub ter ere van onze tweede sportliefde voetbal (de tweede liefde van de organisatoren wel te verstaan). Met de opkomst van zowel de Nederlandse vrouwelijke voetbalsterren, alsmede de schaaksters op onze eigen vereniging, mocht dit vrouwen WK-toernooi dan ook niet ontbreken.

Vier teams gingen de strijd met elkaar aan, onder de Nederlandse vlag (Mijntje Nelwan), de Noorse vlag (Jaya Khelawan), de Duitse vlag (Jane Zhou) en de Spaanse Vlag (Mirre Nelwan). Het spannende en tactische gevecht begon al bij het kiezen van teams, waarbij Nederland als eerste het spitsafbeet. Mijntje besloot dat familie altijd voorging en koos haar broertje als kopman, waarbij de rest van de spelers en speelsters in hoog tempo zich aansloten bij de teamleidsters.

Voor het toernooi hadden wij medailles voor het winnende team, alsmede voor de topscoorders. Een ietwat overzien resultaat was dat de topscoorders bijna logischerswijs ook onderdeel zouden zijn van het winnende team. De twee topscoorders van het toernooi werden dan ook Merlijn Nelwan en Aryan Ramdajal, die het beiden presteerden om tegenstanders die al veel langer schaakten, te verschalken. Het winnende team was dan ook, voor de oplettende lezer geen verrassing, Nederland! Onder leiding van teamcaptain Mijntje werd elke tegenstander een prooi en wist ze de medailles binnen te slepen. Na de mooie resultaten die we hebben gezien bij het vrouwen WK, wellicht een voorbode voor de finale?

Back to Top