Generatietoernooi 2019

In navolging van de editie van een paar jaar geleden werd besloten dat het weer tijd was voor een generatietoernooi. Zo’n 17 teams namen het tegen elkaar op in tweetallen voor de felbegeerde medailles en titel "Generatiekampioenen 2019". De teams waren opgedeeld in drie groepen, verschillend in grootte en naar inschatting van sterkte. In elk team was men overigens even fanatiek!

In de eerste groep, waar 8 teams aan deelnamen, gingen Fabio van ’t Hoff en David Zhou er met brons vandoor, vader Bart en zoon Daan Wilton pakten zilver en de groep werd gewonnen door Lana van Dongen en Jane Zhou, waarbij Lana zich vrijwillig had opgesplitst van haar vader.

De tweede groep bestond uit 5 teams, waardoor er steeds een team een welverdiende pauze kreeg. Het was duidelijk warm in de kerk en de spanning hielp daarbij zeker niet. Brons was er voor Gijs van Dongen, die gepaard was met de super enthousiast Niek Bruinzeel. De zilveren plak ging naar vader Anton, die zich via de oudercursus goed had voorbereid, samen met zoon Max Staal. Goud werd uiteindelijk gewonnen door het topteam; de zinderende Timo Zunderman (die blij was na al die jaren weer eens een medaille te krijgen) en Tariq El Ghafiki, die blij was met weer een aanwinst voor de prijzenkast.

De derde groep was een groep waar vier teams van zeer ervaren schakers bijeenkwamen en tevens waren zij zeer gewaagd aan elkaar. Goed om te zien is dat ons toernooien zó populair zijn, dat we zelfs gasten uit Ierland hadden! Zij moesten om andere redenen al in Nederland zijn, maar dat terzijde. Lang ging het gelijk op in de groep, maar de allerlaatste ronde bracht de beslissing. Op een gedeelde tweede plaats vonden we de teams met Kris van den Heuvel en Jaya Khelawan en Marcel Terluin en neefje Lennart. De gouden medailles gaan echter mee naar het buitenland, want die waren voor onze gasten Johan en Declan!

Een geweldig leuk toernooi, dat veel potentie heeft om een nieuwe traditie te worden op onze club. In de toekomst zullen wij nog meer oudercursussen en generatietoernooien organiseren. Als je dus kans wil maken op zo’n felbegeerde medaille, houd de toernooien dan goed in de gaten! Misschien pak je dan de volgende keer ook wel een prijs.

Niels van Diejen

Back to Top