In het voorbijgaan punten gepakt

Wat was het een mooie partij van Robbert aan bord 1. Kwaliteitsoffer voor positionele compensatie, daarna een schijnoffer om met geweld een open g-lijn tegen de zwarte koning te krijgen. Mat middels Pxf7#. Mooi man! 0-1
Het leek erop alsof het hele team daarna ook wat wilde neerzetten in de knusse speelzaal van Schaakhuis , want op Cor en Henri na, die beiden met zwart moeilijk uit de opening kwamen, gingen we allemaal ten aanval. Marcel aan 7 blies een orkaan over de koningsvleugel wat materiaalwinst en het punt opleverde , 0-2.
Henri aan 7 lukte het de gaten in de Hollandse dijken te vullen en hield de velden droog, terwijl Cor aan 6 zich niet Slaafs liet inpakken en zich naar een +remise vocht, 1-3.
Maurits aan 5 had er ook zin in, won gewelddadig een pion op de damevleugel en rook de winst. Zwart speelde het heel actief tegen en kon de witte koning vasthouden op de onderste rij waarna de winstkansen verdwenen waren.1,5 - 3,5
Erik aan 2 speelde met zwart een Erik-partij. Rustig het witte voordeel nivelleren, plan maken en dat gestructureerd doorzetten. Ook heel mooi om te zien. 1,5-4,5 en matchpunten binnen.
Ook ondergetekende trok ten aanval met wit, kreeg een prettige stelling na de opening en won een pion. Direct daarna moest een dreiging gepareerd worden, dat kon op twee manieren, waarbij de beste ook nog een extra pion won. U raadt het wellicht, de verkeerde werd gekozen en daarna was de stelling positioneel slecht. Een kans op gerommel werd nog gemist. 2,5 - 4,5
Albert aan 4 houdt van schaken. Zoveel, dat hij haast altijd de langste partijen bij ons speelt, voor de leut. Trekt ook veel toeschouwers. Nadat wit een paar keer de beste voortzetting gemist had, en Albert ook trouwens, kwam er een materieel gelijk toreneindspel op het bord die door onze man prachtig tot winst werd gevoerd. 2,5 - 5,5.
We zijn wat geklommen in de ranglijst en gaan over drie weken weer aan de slag tegen het sterke Promotie uit Zoetermeer. Komt dat zien, komt dat zien beste mensen want K 1 wil ook thuis wel eens wat moois laten zien, niet, mannen?

Rob Hopman-Been

Back to Top