KNSB online

Vanmiddag speelde Overschie weer twee wedstrijden in de KNSB online competitie.

In de eerste wedstrijd tegen SISSA 2 uit Groningen speelden Niels, Cor F, Mario, Kris en ondergetekend.
De Groningers kwamen sterk opdagen en wonnen met 7-3, en daar viel weinig van af te dingen.

In de tweede wedstrijd tegen Apeldoorn 2 werd onze club gerepresenteerd door Niels, Gijs, Jesse, David en Albert. Het is leuk om zo fris te kunnen variëren met spelers in de wedstrijden!
Het leek er lang op dat wij een comfortabele winst tegemoet gingen, want al snel hadden Jesse, Albert en Niels ons een 3-0 voorsprong gegeven, en op een gegeven moment stond het zelfs 5-2!  "Matchwinst!", riep ik vanachter mijn laptop, want ik speel normaliter alleen in achttallen..
Apeldoorn kwam terug tot 5-4, en alles hing af aan Gijs, die gisteren nog zo ploeterde tijdens de generale.
Hij had de eerste partij met wit gewonnen na een remiseaanbod te hebben afgeslagen, en stond lang gelijk in de laatste partij. Wit begon de zaak in wederzijdse tijdnood te compliceren en dat leverde zowaar een beter tot gewonnen toreneindspel op. Maar, Gijs speelde bliksemsnel en joeg de witspeler door zijn vlag, 6-4. 

Er werden veel zichtbare fouten gemaakt door zowel iedereen, het blijft toch een onwennig speeltempo. Maar er was een grote strijdgeest aanwezig en ik zag meerdere regelmatige overwinningen: dat leverde ons 2 matchpunten op vandaag.

Rob Hopman

Back to Top