Competitie Voltooid

De KNSB-competitie online is ten einde en het resultaat mag bevredigend genoemd worden.
We zijn met ons gelegenheidsteam op een 7:e plaats geëindigd, en dat is knap als je bedenkt dat slechts 3 van de 10 spelers normaal in het eerste spelen.De eindstand:

https://knsb.netstand.nl/divisions/view/265

Hier en daar zijn punten verloren gegaan door problemen met de server - Mario liep in een wedstrijd daardoor zelfs 2 nullen op- en ondergetekend begon een partij met 2 minuten bedenktijd nadat de server uitviel.
De tegenstand was vaak behoorlijk sterk, en zelf heb ik niet het gevoel dat ik punten in mijn schoot geworpen heb gekregen, het was bikkelen! Ik denk dat dat voor mijn teamgenten ook gold.
Vooral voor Niels, die kennelijk meest actief is op Chess.com en daardoor de hoogste rating aldaar heeft van ons. Dat was bord 1 voor hem zodra hij meedeed, en de teamcaptain had geen enkele mogelijkheid heb daartegen te beschermen. Maar hij deed het goed daar!
De individuele resultaten:
(Iets andere lay-out dan gebruikelijk. Elke keer dat een speler meedeed, speelde hij 2 partijen. Gijs bijvoorbeeld scoorde 6 uit 10)

https://knsb.netstand.nl/teams/view/2730

Dit was een heel geschikte gelegenheid voor Overschie's subtop om de tegenstand te voelen die het ons eerste team seizoen na seizoen lastig maakt. Het was een wat onwennig speeltempo (10 minuten + 2 seconden increment) en dat past niet iedereen.
Nog te vermelden is dat de sfeer in het team heel goed was: er werd aangemoedigd, er bestond grote bereidheid tot invallen en/of reserve staan. Ook werden verbeteringen aangegeven door teamgenoten wanneer je klaar was, dat is leerzaam en fijn.
Nu maar hopen dat we binnenkort weer echt aan tafel kunnen zitten in een clublokaal, dat is het allerfijnste. Maar als vervanging vond ik deze competitie geslaagd!
Een fragment uit de laatste wedstrijd tegen SHTV. Hier zien we dat objectief verloren posities nog gered kunnen worden in de laatste fase. Heb je wel vechtlust, hardnekkigheid en techniek voor nodig. Dat heeft onze Cor!

David in actie eerder in de competitie Zwart wil de witte loper wegjagen, onze man denkt er anders over. Een mooie combinatie! 

Rob Hopman

Back to Top