SGO op Koningsdag!

Een geslaagde Koningsdag
Op zaterdag 27 juni stond Overschie uiteraard weer klaar om Koningsdag te vieren met de wijk. Monique en Mario bouwden op de vrijdagavond al hun stand op in de Kerk. Mees, Özgur, Eveline, Niek, Tibor en Niels stonden om half 9 klaar om de schaakstand op te bouwen. Waar we sommige jaren moeten hopen dat 'onze' plek op de Rotterdamse Rijweg nog vrij is, was het dit jaar nog akelig stil door de stromende regen van die ochtend. Het zou pas tussen 10 en 11 uur droog worden, dus we hadden nog even de tijd. Ook besloten we dit jaar 'om de hoek' te gaan staan. Daar stonden we iets droger onder een bladerdek en daarnaast hoopten we wat meer van de 'loop' te kunnen profiteren.

Dat was een succes! Vanaf 11 uur was het een constante stroom van bezoekers. Ook waren Kris, Daan Manni, Ronald Verbeek en Erik gearriveerd, dus fanatiek de schaakborden bezet hielden. 's Ochtends en 's middags werden we ook nog verblijd door de aanwezigheid van Murphy, Jasper, Wil en Cor van Lennep.

Elk jaar zien we 'bekende' gezichten langskomen die willen schaken. Denk aan oud-lid Chris de Zeeuw die het schaakgevecht aanging met Kris en Erik. Ook was er weer veel jeugd die een potje kwam schaken, waar best een aantal talenten bij zaten. Daarnaast hebben een aantal kinderen aangegeven absoluut een keer langs te willen komen op vrijdagavond. Hopelijk houden we er dus weer een paar fanatieke jeugdleden aan over en heel misschien wel een senior lid of twee.

Toen ik zelf rond 4 uur wegging werd er nog steeds fanatiek geschaakt. Allicht dat we volgend jaar maar met 'diensten' moeten gaan draaien om de schaakkraam bezet te houden. Als, net als dit jaar, ook laat in de middag nog enthousiaste  schakers arriveren, dan laat dat zien dat er in Overschie en omstreken nog genoeg potentiële leden rondlopen!

Hieronder nog een paar leuke sfeerfoto's. Zie ook ons fotoalbum, met dank aan o.a. Ronald Verbeek voor de vele foto's en Serge voor het plaatsen! https://www.sg-overschie.nl/99/2022/2107/koningsdag-2024

Back to Top