JeugdGP OVerschie

Op zaterdag 25 mei was het jaarlijkse JeugdGP van Schaakgenootschap Overschie, een toernooi in een lange serie van toernooien die door clubs uit de gehele RSB competitie wordt georganiseerd. Ook dit jaar weer op de vast speellocatie, de Grote Kerk van Overschie, met dit jaar méér dan 100 deelnemers.

Ook dit jaar werd het toernooi weer opgebouwd en geleid door een gigantisch aantal vrijwilligers, van verschillende verenigingen. Dit jaar ruim 30(!). Het toernooi was zeer geslaagd te noemen, met enkel blije kinderen, tevreden ouders en enthousiaste tafelleiders. Verder stond het toernooi onder leiding van FIDE-wedstrijdleider Philip Westerduin. Dit alles zorgde voor de altijd sterke succesformule van het toernooi.

Het toernooi werd gewonnen door jeugdtalent Tim van Huizen. Hoogst geplaatste Overschiespeler, Daan Manni, werd 2de in groep 3. Een heel mooi resultaat, zeker aangezien Daan pas een jaar(!) schaakt. Verder van Overschie, werd Daniël Huisman derde in groep 7, wist Armin Boomsma groep 10 te winnen(!!). Oud jeugdlid Simon Rivera (Mauricio speelt nog steeds bij ons en zowel Simon als Benjamin spelen nog regelmatig mee bij ons) werd 2de in groep 12. Tibor Toussaint haalde een mooie derde plek in groep 13 en Florian Oskam 7de in dezelfde groep. Benjamin Rivera werd prachtig 2de in groep 14, Mihail Grigorenko haalde een mooie 4de plek in groep 16 en werd Marit Essink 7de in groep 17 bij haar eerste jeugdtoernooi. Als laatste was daar nog Bejan, die kwam kijken bij het toernooi en meteen lid werd!

Verder nog een speciale vermelding voor Athang Padalikar van De Koddige Koning, die een van de lagere ratings had in groep 16, maar deze toch won! Hetzelfde geldt voor de spelers Tobias Bertens, van Erasmus (1e in groep 15), Mert Kerem Yildirim van de Koddige Koning (3de in groep 15), Lucas Hendrix van Barendrecht (1e in groep 14), Thijmen Meijer van de St. Jozef school (1e in groep 13) en als laatste onze eigen Armin Boomsma, die zonder rating groep 10 won.

De uitslagen vinden jullie via deze link GP-05-Overschie-2024-Eindstanden.pdf (r-s-b.nl) en de foto’s worden binnenkort geplaatst op onze website.

Nogmaals dank aan alle geweldige vrijwilligers en deelnemers, die het toernooi tot een groot succes hebben gemaakt!

Niels van Diejen

Back to Top