Open kampioenschap van Overschie 2024

Op 15 juni was het Open Kampioenschap van Overschie, gesponsord door Kruis Gereedschappen, Van Kleeff Vastgoed en Assurantiekantoor Verbeek. Met alweer een prijzenpot van ruim 1000 euro, stonden we klaar om er als altijd een groot feest van te maken. Dit jaar waren er 103 deelnemers, wat het ons grootste toernooi tot nu toe maakte. Nieuw dit jaar was dat de eindranking werd bepaald op basis van Weerstandpunten (na het totaal aantal punten) waardoor er geen prijsdeling was. Dit zorgde ervoor dat iedereen extra gebrand was om zijn of haar wedstrijden te winnen.

De vele vrijwilligers, zowel de toernooileiding als de keuken, waren echter voorbereid op een grote toeloop van deelnemers. Zo verliep alles op rolletjes en hadden we prachtig toernooi zonder noemenswaardige incidenten.

Liam Vrolijk werd uiteindelijk voor de derde(!) maal winnaar van ons toernooi. Met een score van 9 uit 9 wist niemand hem van de winst af te houden. Quirinius van Dorp, een nieuw lid van Overschie, werd zeer knap tweede met een score van 7,5 uit 9. Valery Khabichev werd, gezien zijn plaatsing, zeer knap derde. De vierde plaats was voor onze eigen Erik Brandenburg.

Groep B was minstens net zo spannend. Deze werd gewonnen door Huong Do met 5,5 uit 9. Andre Boon werd knap tweede, Erik van den Berg pakte een goede derde plaats en Wessel Luiten werd knap vierde.

Groep C werd gewonnen door Karel Hoogland, met een rating van 1191(!) en een score van 5(!!). Jurriaan Verbeek luisterde zijn tijdelijke(?) terugkeer naar het schaken op met een mooie tweede plek. Derde van de C-groep werd het jeugdtalent Mark Kondrashov met 4 uit 9 en de prijzenregen met afgesloten met een vierde plaats voor Kay Jansen.

Van de Overschie spelers waren er mooie resultaten voor de jeugdtalenten Daniël Huisman en Armin Boomsma (beiden 3 punten) alsmede nieuwe schakers Arent Jan Oskam (ook 3 uit 9). Ander jeugdtalent Daan Manni haalde zelfs 4 punten. De hoogstgeplaatste Overschie speler (minus de prijswinnaars) was uiteindelijk Johan, die tevreden terug kan kijken op een score van 7 uit 9. Ook Henk Ochtman en Robert Straver haalden de top 10. Albert Segers, Maurits de Jong en Karel Looijmans wisten de top 20 te bereiken.

In verschillende foto albums staan al de prachtig geschoten plaatjes. Vooral veel dank aan Ron Pluijm en Dirk Erdtsieck voor hun uitstekende fotografie. Via deze link vinden jullie de uiteindelijk uitslag:
Uitslagen Open Kampioenschap SG Overschie

Hopelijk zien wij jullie allen volgend jaar weer!

Niels van Diejen

Back to Top